ponuda / Prodaja / kuća / Okolno mesto
ID 42751
Šopka, Poganovo
Okolno mesto, Dimitrovgrad
250.000 €
StrukturaKuća
Kvadratura200.00 m2
NameštenostNamešten
Plac10000 m2
GrejanjeEG
StanjeStandard
Terasa
Lođa
Parking
Salonac
Internet
Telefon
Klima
Dvorište

Poslovni ili privatni kompleks u selu Poganovu čine potpuno restaurirana kuća kovanica, moravskog stila iz 19. veka, takođe restaurirana kuća novijeg datuma i niz pomoćnih objekata. Razrađen biznis etno turzma je moguće nastaviti, a to znači da kupovinom imanja nasleđujete i sve što pripada biznisu, oprema, nameštaj, sajt, reklame koje su napravljene u stilu samog objekta itd...

Duži niz godina rada otvara opciju dobijanja bespovratnih sredstava iz Ipard fonda, što je po mišljenju agenata koji se time bave izvesno. Uz objekte, dobijate i veliku površinu zemlje ( oko 1 ha to nije u jednom komadu, sastavljeno iz više parcela) u seoskom ataru na izvrsnim lokacijama, kao i ceo ambijent koji odiše ekologijom daje jedno odličnu preporuku za dalji razvoj turizma. Veliki broj muzejskih predmeta, koji su godinama sakupljani, čini da se osećate kao u nekom davno prošlom vremenu. Kapacitet je 10 ležajeva u 4 sobe. Kategorisan sa 3 zvezdice u etnoturizmu. Uz male dorade moguća je kategorizacija i 4 zvezdice.

Ispred samog imanja protiče rečica koja dodatno krasi imanje. U blizini (2 km) protiče reka Jerma, čiji je kanjon nadaleko poznat, proglašen za park prirode, na cijoj se obali nalazi Poganovski manastir, gradjen u XIV veku, koji zbog svoje lepote privlači veliki broj turista.

Samo selo se iz godine u godinu razvija, jer sve više ljudi shvata bogatstvo netaknute prirode. Ne postoji nikakva industrija koja bi ugrozila budućnost kvalitetnog života.

Uz male promene, kompleks je veoma lako prilagodljiv replique montre individualnom životu.

U blizini se nalazi farma konja, koji slobodno šetaju u prirodi, pastrmski ribnjak, Zvonačka banja, predivna sela Dragovita, Vlasi, Iskrovci, gradovi Pirot, Dimitrovgrad, Niš, prestonica Bugarske Sofija (80 km), kao i Stara Planina sa svim svojim lepotama, o kojima čuveni Jovan Memedović stalno snima emisije.

Pogodno je za lovni turizam, planinarenje, brdski biciklizam, speleologe, prirodnjake, ...

Od  Beograda se stiže za tačno 3 sata voznje auto putem, a poslednjih 25 kilometara je odličan magistralni put koji je nedavno u potpunosti rekonstruisan.

Dođite, posetite prvi dan kao turisti, a drugi dan kao domaćini kompleksa kojeg nećete nigde više naći!

 

Agencijska provizija 0%

2024. Sva prava zadržana. Dea Dia
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.